Genuis LATOP (Neodym:YAG)

Med vår Genuis LATOP kan vi behandla olika former av tandlossning och tandstensproblem snabbt, effektivt och smärtfritt.

Fördelarna med Nd:YAG Laser:

Smärtfri. Inget behov av bedövning vid borttagningen av tandsten i tandköttsfickor. Inga postoperativa problem efter borttagning av tandsten i tandköttsfickor. Mycket snabbare läkning, minskad blödning i fickan vid efterföljande tandstensskrapning, tandstenen lossnar lättare. Med kirurgisk precision kan lasern reducera bakterimängden I sjuka tandsternsfickor och reducera blödningen vid behandlingen. Vi har 15 års erfarenhet av denna laser.

 

 

 

Fotona Fidelis Plus II (Erbium-YAG)

Med vår Fotona Fidelis Plus II kan vi ”borra” smärtfritt och den är även bra på att behandla känsliga tandhalsar. Denna laser och är speciellt bra på hårdvävnad som emalj och dentin.

Borttagning av karies – smärtfri “borrning” i tanden utan borr, är den vanligaste användningen av denna laser. Men den har även andra positiva effekter som t.ex. att botten av lagningen blir desinificerad, vilket säkerställer bra och hållbara lagningar utan efterföljande problem. Lasern är även bra på att behandla periimplantit – infektioner runt implantat.

En stor och uppskattad egenskap hos denna laser är att man kan “borra” i tanden utan bedövning I de flesta fall.

Ytterligare ett användningsområde är laserblekning av tänder. Laserblekning är inte bara en lyx, utan kan i många fall hjälpa patienter med sociala fobier på grund av missfärgning av tänderna. Dessa missfärgningar kan uppstå av såväl läkemedel som av långvarigt bruk av tobak, etc.